torstaina, joulukuuta 06, 2007

Outoa, perin outoa.

300 metrin päästä kotioveltani sijaitsee postitoimisto. Äitini lähettää minulle verhot, ja lähetystunnuksella seuraan niiden saapumista. Ja tajuan, minun postinihan tulevatkin n.kilometrin päähän Sturenkadulle. Ilmeisesti asumme maagisen postinumeroalueen väärällä reunalla.

Kotikaupungissani pohjanmaalla on kaksi postitoimistoa. Täällä on postitoimistoja kuin sieniä sateella. Miksi maaseudulla ja pienissä kaupungeissa keskitetään, vaan ei täällä?
**

Käyn kaupassa, vesisateessa kannan vessapaperipakettia(/pussia.. ihan sama) kotiin. Lasken pussin eteiseen, seinään nojaamaan. Seuraavana aamuna nostan paketin vessaan. Seinässä on mojova softembomainos. Anteeks mitä, miten tuo voi tosta irrota, ja kiinnittyä seinään?

Rätillä ja pesuaineella ei lähde. Pakko kaivaa karhunkieli ja hangata. Väri lähtee, mutta niin lähtee maaliakin. On sitten hiottu osa seinääkin.
***

Niistä Vallilan verhoista. Näen ne Kodin Anttilassa Kaisaniemessä. En osta, jään vielä harkitsemaan. Parin viikon kuluttua uudestaan Anttilaan, haluan ne. Ei oo. Stockmann, Helsingin keskusta, ei oo. Anttila Itäkeskus ei oo. Stockmann Itäkeskus, ei oo. Prisma Pohjanmaalla. Joo. Ja vielä parin viikon päästäkin samaisesta Prismasta löytyy kolmas, kun tajutaan, että kolmas tarvitaan.

Helsinki, Suomen kaupan keskus ja silleen. (ja turhan huutaa vastalauseita suuremmalle kohderyhmälle Helsingin seudulla, tai sivistymättömyydestä Pohjanmaalla. Pyh. Varautukaa sitten siihen kohderyhmään. Ja Pohjanmaa rules, oonhan mäkin sieltä.)

1 kommentti:

Ilokaasu-Jansson kirjoitti...

Kassit täyteen tavaraa sitten seuraavalla kotona käynnillä ;) Kyllä tämä on sellainen yltäkylläisyyden kehto että oksat pois.