maanantaina, kesäkuuta 18, 2007

Kulttuurieroista

Olipa kerran perjantai-ilta saksalaisessa bistrossa. Nuori nainen tulee ulos vessasta. Tiskin luona tyttö astuu vesi/olutlätäkköön ja korkokengät liukuvat. Tyttö pyllähtää. Ennen kuin hän edes huomaa mitään, ympärille on kerääntynyt kolme miestä nostamaan ja neljäs ojentaa paperia käsiä varten. Mitään sen kummempaa ei satu, tyttö vain riemastuu mahtavasta eleestä.
***

Olipa kerran lauantai suomalaisella baarin terassilla. Tyttö on ystävän kanssa. Yhtäkkiä tytölle tulee huono olo, ja pyörtyy. Satuttaa olkapään, lyö pään metalliaitaaan. Ihmiset katsoo kummissaan, kukaan ei auta. Kukaan ei välitä. Mitäs on niin kännissä. Känni ei todellakaan ole syy. Kukaan ei vain välitä.

2 kommenttia:

Ilokaasu-Jansson kirjoitti...

Au! Ihmiset on kyllä tyhmiä. Ja ei ne, jotka on niin kännissä että kaatuvat, vaan ne jotka ei auta. Me soitettiin tänään töistä poliisille, kun joku juoppo oli sammunut kaupungintalon pihaan :D

Anonyymi kirjoitti...

Oulun paikallislehteen joku kirjoitti, kuinka oli soittanut kahdesti hätänumeroon, että tunnettujen markettien parkkipaikalla makaa humalainen loukkaantunut mies. Ekan kerran hätänumeroon pääsemiseen meni 12 minuuttia. Sitten vastaaja ei meinannut lähettää ambulanssia, koska soittaja ei tiennyt, oli tien nimi xkuja vai -katu (ja nämä marketit olivat siis ihan yleisessä tiedossa).

Lopulta lupasivat ambulanssin lähettää, vaan sitäpä ei kuulunut. Lähimmäisestään välittävä soitti uudelleen, jolloin poliisi lupasi tulla katsomaan asiaa, ja antoi soittajalle luvan poistua paikalta. Soittaja lähti, mutta pyöräili saman paikan ohi noin tunnin päästä. Sama mies makasi edelleen maassa - ja aivan lähellä taksitolppaa, jolla oli kyllä liikennettä.

Aivan, kukaan ei enää välitä. Etenkään, jos on pienintäkään epäilystä siitä, että voisit olla humalassa. Eihän humalaisista tarvitse välittää, eihän?